Kahvaltıda tabak sıyırtan menemen tarifi! Ekmek banmaya doyamayacaksınız

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiTürk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan menemen, kahvaltı sofralarının adeta yıldızıdır. Domatesin sulu ve taze aroması biberle birleştiğinde harika bir lezzet ortaya çıkar. Peki, tam kıvamında, ağız sulandıran bir menemen nasıl yapılır?

Kahvaltıların en sevilen lezzetlerinden biri de nefis kokusuyla menemendir. Ancak tam kıvamında lezzetli bir menemen hazırlamak herkesin kolayca yapabildiği bir şey değil. İşte hazırladığınız harcın nefis bir sonuç vermesi için uygulamanız gereken püf noktalar.

– 3 adet yumurta
– 2-3 adet orta boy domates (rendelenmiş ya da küp doğranmış)
– 2 adet yeşil biber (ince doğranmış)
– 1 adet küçük kuru soğan (isteğe bağlı)
– 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
– Tuz
– Karabiber
– Pul biber (isteğe bağlı)

İlk olarak, eğer soğan kullanacaksanız kuru soğanı ince ince doğrayın. Orta boy bir tavada zeytinyağı veya tereyağını eritin ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşip hafif karamelize olana kadar, orta ateşte 3-4 dakika kavurun. Soğan kullanmak istemezseniz, bu adımı atlayarak doğrudan biberlerle başlayabilirsiniz.

Doğranmış yeşil biberleri tavaya ekleyin. Biberlerin diri kalması için fazla pişirmemeye özen gösterin. 2-3 dakika soteledikten sonra biberler renk saldığında domatesleri eklemeye geçebilirsiniz. Rendelenmiş veya küp doğranmış domatesleri tavaya ilave edin. Domatesler suyunu salıp hafifçe çekene kadar, kısık ateşte 5-7 dakika pişirin. Bu aşamada domateslerin tamamen püre haline gelmemesine dikkat edin.

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin. Baharatları eklerken ölçülü olun. Eğer farklı tatlar denemek isterseniz, bir tutam kekik veya nane de menemene yakışabilir. Son olarak ise yumurtaları tavaya kırın. İlk başta sarılarını dağıtmadan, hafifçe pişmelerine izin verin. Eğer sulu bir menemen tercih ediyorsanız, yumurtaları fazla karıştırmadan, sadece birkaç kez spatulayla hafifçe dağıtın.

Daha kuru bir kıvam isterseniz, yumurtaları tamamen karıştırarak omlet kıvamına getirebilirsiniz. Yumurtalar tamamen pişmeden, hafif sulu bir doku kalacak şekilde ocaktan alın. Yumurtalar fazla pişerse, menemen kuru ve lastiksi olabilir. Hafif sulu bir menemen, hem daha lezzetli hem de geleneksel Türk usulüne uygundur.

Yanında taze, çıtır bir ekmekle sunarak domatesin suyuna banmanın keyfini çıkarın. Dilerseniz, bir parça beyaz peynir, zeytin ve roka ile kahvaltılık bir menü hazırlayabilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”